DENİZLİ ÇARDAK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2024 Yılı MTSK Başvuru İşlemleri

2024 Yılı MTSK Başvuru İşlemleri

     
Özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarının 2024 yılı il/ilçe kontenjanları, Türkiye İstatistik Kurumunca tespit edilen il/ilçe nüfus sayıları esas alınarak Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursları Yönetmeliğinin 8 inci maddesi çerçevesinde belirlenmiş olup kurs açılış başvuru işlemlerinde dikkat edilecek hususlar aşağıda açıklanmıştır.
1-Kurucu/kurucu temsilcisinin yapacağı işlemler;
a- Özel motorlu taşıt sürücüleri kursu açacaklardan kurucu gerçek kişi olacaksa kurucunun, kurucu tüzel kişi olacaksa kurucu temsilcisinin kurs açmak üzere müracaatta bulunması gerekmektedir.
b- Başvuru ekranı, 28 Mart 2024 Perşembe günü saat 10.00'da https://ookgm.meb.gov.tr internet adresinde açılacak olup 3 Nisan 2024 Çarşamba günü saat 16.00'da kapatılacaktır. Usulüne uygun yapılmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
c- Başvuru sırasında; ekrana hatalı bilgi (dekont numarası, ücretin hangi kurum türü için yatırıldığı vb.) girilmesi, dekont bilgilerinde yanlışlık bulunması, adli sicil belgesindeki bilgilerde yanlışlık bulunması, öğrenim belgesi bilgilerinin eksik ya da yanlış olması vb. durumlarda, bilgi veya belge eksikliklerinin giderilerek başvuru sahibi tarafından 4-17 Nisan 2023 tarihleri arasında il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne teslim edilmesi halinde başvuranların durumları yeni belgelere göre yeniden değerlendirilecektir.
ç- Başvuru ve sonrası işlemler, Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursları Yönetmeliğinin 8 inci maddesi hükümlerine göre sırasıyla gerçekleştirilecek ve bu işlemlerde herhangi bir gecikmeye sebebiyet verilmeyecektir. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin ikinci fıkrası (s) bendi Danıştay Sekizinci Dairesi tarafından verilen karar sonucunda Yönetmelik hükmünden çıkarıldığından, Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursları Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarına, üniversitelerin makine, motor, otomotiv, mekatronik, otobüs kaptanlığı, ulaştırma ve trafik bölümü ve benzeri lisans veya ön lisans programlarından mezun olan veya yükseköğrenim mezunu olmak kaydıyla herhangi bir motorlu taşıt sürücü kursunda en az üç yıl eğitim personeli olarak çalışan gerçek kişi kurucu veya tüzel kişi ise kurucu temsilcisi adına" hükmü mevzuatta gerekli değişiklik yapılıncaya kadar aranmayacaktır.
d- Başvuru ekranına müracaat sahiplerince aşağıdaki bilgiler girilecektir:
1) Başvuru yapan gerçek kişi olacaksa kurucunun, tüzel kişi olacaksa kurucu temsilcisinin; boşluk bırakılmadan nüfus cüzdan seri numarası, T.C. kimlik numarası, birinci derece yakınlardan (anne, baba, eş veya çocuklar) bir kişinin T.C. kimlik numarası bilgileri yazılarak giriş yapılacaktır. Başvuru sahibinin T.C. kimlik numarası ile adı ve soyadı MERNİS'ten çekilerek görüntülenecektir.
2) Başvuru ekranında gerçek kişi ya da tüzel kişi alanı seçilerek başvuru sahibinin adli sicil kaydı bilgileri seçilecektir.
3) Başvuruyu yapan kişi gerçek kişi ise ikametgah adresi ve vergi numarasını, tüzel kişi ise şirketin adını, vergi numarasını ve adres bilgisini girecektir.
4) 2024 yılı için belirlenen brüt asgari ücret tutarındaki başvuru ücreti, başvuru yapılan ilin döner sermaye işletmesince açılan hesaba yatırılacaktır. Başvuru ücreti eksiksiz olarak, başvuru yapan gerçek kişi olacaksa kurucunun, tüzel kişi olacaksa kurucu temsilcisinin adına yatırılacaktır. Başvuru ekranına banka dekont tarihi ve numarası yazılacaktır. Dekontun açıklama kısmına ise başvuru yapılan il/ilçe adı ve MTSK başvuru ücreti ibaresi eklenecektir. Başvuru ücreti kesinlikle iade edilmeyecektir.
5) Başvuru yapan gerçek kişi olacaksa kurucunun, tüzel kişi olacaksa kurucu temsilcisinin cep telefonu numarası ve e-posta adresi yazıldıktan sonra; "Yukarıdaki bilgiler tarafımdan doğru olarak doldurulmuştur." açıklaması işaretlenerek "Kaydet" butonuna basılarak bilgiler kaydedilecektir.
6) Elektronik ortamda yapılan başvuruya ait belge asılları, başvuru süresinin bitim tarihinden itibaren beş iş günü içinde başvuru sahibi tarafından başvuru yapılan il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne teslim edilecektir.

Kurs açmak için müracaat eden kuruculardan 5 (beş) yıl süreyle kurum açmama cezası bulunanlar ile herhangi bir sebepten dolayı kuruculuk hakkını kaybedenlerin durumları valiliklerce titizlikle incelenerek başvuruları kabul edilmeyecektir.
Başvuru işlemlerinin yukarıda yapılan açıklamalar ve mevzuat hükümleri doğrultusunda aşağıdaki takvime göre titizlikle yapılması gerekmektedir.

 

MTSK KURUM AÇMA MÜRACAAT İŞLEMLERİNE İLİŞKİN TAKVİM

 

 

S.N.

YAPILACAK İŞLEMİNADI

İŞLEMTARİHİ

AÇIKLAMA

1

Kurum açma müracaatlarınınalınması

28 Mart- 3 Nisan 2024

Başvurular,28 Mart 2024 tarihi saat 10.00'da açılacak ve 3 Nisan 2024 tarihi saat 16.00'da kapanacaktır.

 

2

Kurum açma müracaatında bulunanların

evraklarını il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine teslim etmesi ve incelenmesi

 

4-17Nisan 2024

Başvuru yapan gerçek/tüzel kişilerin teslim ettiği belgeler ile başvuru ekranındaki bilgiler il millî eğitim müdürlükleri tarafından karşılaştırılarak doğruluğu kontrol edilecektir.

 

 

3

 

 

Belgelerini eksiksiz ve doğru olarak teslim edenlerin başvurularının onaylanması

 

 

18-19 Nisan 2024

Başvuru yapan gerçek/tüzel kişilerin teslim ettiği belgeler ile başvuru ekranındaki bilgileril millî eğitim müdürlükleri tarafından karşılaştırılarak doğruluğu tespit edilenlerin onaylama işlemi il millî eğitim müdürlüklerince yapılacaktır. (Onay ekranı 18 Nisan 2024 tarihi saat 10.00'da açılacak,19 Nisan 2024 tarihi saat 23.59'da kapatılacaktır)

 

4

Başvurusu onaylananların liste haline getirilmesi

 

22 Nisan 2024

İl millî eğitim müdürlükleri tarafından onaylanan müracaat listeleri birleştirilecektir.

 

5

Onaylanan ve liste haline getirilen müracaatların yayımlanması

 

24-30 Nisan 2024

Başvuru listeleri Genel Müdürlüğümüz internet sitesinde 5 (beş) iş günü süresiyle yayımda kalacaktır.

 

6

Başvurulara itiraz edilmesi ve itirazların Genel Müdürlüğüne gönderilmesi

 

2-8 Mayıs 2024

Genel Müdürlüğümüz internet sitesinde yayımlanan başvurulara il/ilçe millî eğitim müdürlükleri aracılığıyla itirazda bulunulabilecektir.

7

Başvurulara yapılan itirazların

değerlendirilmesi

9-17 Mayıs 2024

İl/ilçe millî eğitim müdürlükleri aracılığıyla yapılan itirazlar Genel Müdürlüğümüz tarafından değerlendirilecektir.

8

Kesinleşen başvuru listelerinin yayımlanması

20 Mayıs 2024

Kesinleşen başvuru listeleri Genel Müdürlüğümüz internet sitesinde yayımlanacaktır.

 

 

9

 

İl millî eğitim müdürlüğü tarafından Noter huzurunda kura çekimi yapılması ve listelerin gönderilmesi

 

21 Mayıs 2024 tarihinden itibare

İl millî eğitim müdürlükleri, kesinleşen başvurulardan kurum açma müracaat hakkı kazananları gecikmeye meydan vermeden note rhuzurunda yapılacak kura çekimiyle belirleyecektir. Oluşan sıralama listesi internet sitesinde yayımlanmak üzere valiliklerce Genel Müdürlüğümüze gönderilecektir.

 

Cumhuriyet Mahallesi Emniyet Sokak No2 Çardak/DENİZLİ - 02588512014

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.